Dine fordele

[container] [empty_separator top_space=”80px” bottom_space=”0px”]

FORDELENE VED E-CIGARETTER

[empty_separator top_space=”10px” bottom_space=”0px”] [full_column][bold_title]Kort fortalt[/bold_title][/full_column] [one_third]

What’s all the fuss?

E-cigaretter er et forholdsvist nyt men ganske fantastisk fænomen – det har potentiale for at kunne skabe et gevaldigt helbredsløft, give rygere mere frihed og forbedre rygning i smag og oplevelse.

Over 300.000 danskere har allerede taget det til sig og mange har med succes anvendt e-cigaretter som effektivt rygestop. Det er også helt fint blot at holde dampningen til fester og særlige begivenheder.
[/one_third][two_third]

Top ti fordele ved e-cigaretter:

Det smager bedre. Udvalget spænder fra klassik tobakssmag til menthol/mynte og mange friske frugter.
Det er langt mindre skadeligt for dig. Ingen tjære eller farlige giftstoffer.
Ingen passiv rygning. Til gavn for din familie, dine omgivelser og miljøet.
Du sparer mange penge. Det er ca. 75% billigere end almindelige cigaretter.
Ingen dårlig ånde. Kys bare løs.
Ingen røglugt der sætter sig i tekstiler, hud og møbler.
Damp når og hvor du vil – e-cigaretter er ikke omfattet af rygeloven.
Ingen misfarvning af dine tænder eller bolig.
Ingen brandfare. E-cigaretten bruger ikke ild.
Du får hurtigt din smags- og lugtesans tilbage
[/two_third] [empty_separator top_space=”0px” bottom_space=”40px”] [full_column][bold_title] Lidt mere uddybende [/bold_title][/full_column][one_third] [custom_featured_1 title=”Ingen farlige stoffer”]Når du tænder en cigaret, bliver de mange unikke stoffer som tobak består af, til flere tusinde stoffer, hvoraf flere af disse er kræftfremkaldende. Disse nye kemikalier dannes på grund af forbrænding og omfatter heriblandt hydrogencyanid, Tjære, formaldehyd, benzen og carbonmonoxid. Det er dårlige nyheder for din krop.

I e-væske er der normalt ikke flere ingredienser end du kan tælle på én hånd. Disse omfatter propylenglycol (et almindeligt fødevare konserveringsmiddel), vand og aromastoffer – som alle anses for sikkert af fødevaremyndigheder. Nikotin er selvfølgelig valgfrit. De fleste undersøgelser har vist, at det er forholdsvist harmløst at dampe, men du bør selvfølgelig altid være forsigtig med, hvad du putter i din krop

[/custom_featured_1] [/one_third][one_third] [custom_featured_1 title=”Glem alt om røg”]

Hvad er røg? Røg er en samling af små partikler, bestående af hundredvis af forskellige kemikalier og dampe, herunder kulstof (sod), tjære, olie og aske. Hver partikel er for lille til at se med dine øjne, men når de kommer sammen, kan du se dem som røg. Røg lugter og vil sætte sig i alt hvad den rører – tekstiler, hud og møbler.

Dampen i e-cigaretter er derimod kondens der fordamper i luften. På den måde fungerer e-cigaretten lidt ligesom en luftfugter. E-væske fordamper ved meget lav temperatur i modsætning til for eksempel vand. Det er propylenglycolen der fordamper ved denne lave temperatur og derfor er hovedingrediensen i e-væske.
E-cigaretter efterlader ingen visuelle rester og er næsten lugtfri og opløses efter nogle få sekunder i luften.
[/custom_featured_1] [/one_third][one_third] [custom_featured_1 title=”Mindre skadeligt”]

Hvorfor ikke bare stoppe helt med at ryge – en fair pointe. Der er et stort marked for nikotinsubstitution som sigter mod at hjælpe rygere, men sandheden er, at det meste er temmelig ineffektivt. Det er svært at stoppe med at ryge og det skyldes ikke udelukkende en afhængighed af nikotin, men også at rygere faktisk nyder følelsen af rygning.

Som et alternativ kan man derfor med rette erstatte cigaretterne med e-cigaretter og derefter skifte til et alternativ, som giver den samme glæde (eller endnu mere) og på samme tid drastisk reducere den skadelige virkning det har på kroppen. Og det er præcis, hvad e-cigaretter gør. E-cigaret damp er ikke kun mindre skadelige, der er faktisk ingen faste videnskabelige beviser for, at det er mere skadeligt end at drikke kaffe eller spise chokolade.[/custom_featured_1][/one_third][one_third] [custom_featured_1 title=”Spar (mange) penge”]

Skatter er den største skyldner i de ekstremt høje priser på cigaretter. Omkring halvdelen af prisen på en pakke cigaretter går hertil.

E-cigaretter er allerede nu stadig et ureguleret marked uden øget beskatning, hvilket sænker salgsprisen betydeligt i sammenligning. Og fordi teknologien bag e-cigaretter og e-væske er relativt enkel at producere, kan omkostningerne holdes nede til fordel for forbrugerne (mens du stadig holder sikkerheden høj).
En god tommelfingerregel er, at du kan forvente en besparelse på op til 75% ved at skifte fra røg til damp.
[/custom_featured_1] [/one_third][one_third] [custom_featured_1 title=”Mere smag & nydelse”]

Lad os være ærlige og indrømme, at cigaretrøg virkelig ikke smager godt. Cigaretrøg ødelægger desuden langsomt din smags- og lugtesans.

Med damp er det anderledes. Smagene spænder fra klassiske tobakssmage og menthol til vanilje, grøn mynte, jordbær, hindbær, lime med mere. Fælles for dem alle er, at det hverken sætter sig i tøj, hud eller ånde. Nogle brugere har deres faste smag, imens andre nyder muligheden for at prøve nyt og kombinere smage.
Når du skifter fra tobak til damp vil du desuden hurtigt genvinde din smags- og lugtesans – ganske fantastisk.
[/custom_featured_1] [/one_third][one_third] [custom_featured_1 title=”Miljøvenligt”]

Vi er nødt til at beskytte vores miljø og i lyset af nyere undersøgelser af den globale opvarmning, er dette vigtigere end nogensinde. Cigaretskod udgør en kæmpe del af verdens skrald, og fylder gader, strande og natur med forurening, der tager år at nedbryde. Det siges også at cigaretrøg frigiver 10 gange mere luftforurening end en diesel bils udstødning – ikke just godt for vores skrøbelige natur.

Med e-cigaretter er der er ingen cigaretskodder for vores natur at nedbryde. Dampen som en e-cigaret udvinder består af naturligt forekommende stoffer, der er biologisk nedbrydelige i atmosfæren.
[/custom_featured_1] [/one_third] [empty_separator top_space=”0px” bottom_space=”30px”] [/container]

Skriv et svar